Волинь Новини

Які волинські педагоги зможуть залишитися без місця роботи

На Волині Липлянську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат приєднають до Затурцівської спеціальної школи «Центр освіти» Волинської обласної ради, у зв’язку з чим значна кількість працівників залишиться без місця роботи. Про це стало відомо під час засідання 5 сесії Волинської обласної ради сьогодні, 21 квітня.

Так, депутати розглянули питання про реорганізацію Липлянської спеціальної загальноосвітньої школи – інтернату та визначили, що Затурцівська спеціальна школа «Центр освіти» Волинської обласної ради є правонаступником усіх майнових і немайнових прав Липлянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

«У зв’язку з відповідною реорганізацією кожному з педагогів запропонують вільні вакансії, які розташовані у освітніх закладах Луцька та на Волині. У випадку відсутності вакансій, людей попередять про це. Вивільнені працівники будуть», – проінформувала Людмила Плахотна, начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації
Юлія Вусенко, голова фракції “Європейська Солідарність”, поцікавилася, яка точна кількість педагогів не будуть працевлаштовані та чи не утвориться колапс педагогів та дітей, які потребують особливих умов навчання.

«Я не готова сказати точно, скільки людей не буде працевлаштовано. Відбуватимуться перемовини, чи можливо отримати місця роботи у закладах Луцька», – підсумувала Людмила Плахотна.

Leave a Comment