Волинь Новини

Волинянка, що виховала 15 дітей, змушена відстоювати пенсію у суді

На превеликий жаль, за збігом різних обставин, маленькі дітки стають заручниками ситуацій, коли не мають можливості відчувати батьківське тепло і турботу. Гарна новина у тому, що світ не без добрих людей. Є ті, хто присвятив своє життя благородній справі — вихованню дітей, позбавлених батьківської опіки. Одна з таких сімей мешкає у містечку Ківерці. Про це пише ІА “Волинь“.

Ще у 1991 році виконком Ківерцівської райради прийняв розпорядження «Про відкриття дитячого будинку сімейного типу у м. Ківерці». У 1998–му між Ківерцівською РДА та батьками–усиновителями було укладено угоду про передачу дітей на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу. П’ятнадцять (!) малят, позбавлених батьківського піклування, отримали можливість відчути турботу та справжню радість дитинства. Зауважимо, що на цей момент на вихованні у сім’ї уже перебували двоє дітей, яких батьки–вихователі удочерили, та власна дочка.

Якщо цього вимагатимуть реалії, обов’язково доб’ємось заслуженої пенсії для Джаніни Володимирівни навіть у Європейському суді з прав людини.

Протягом багатьох років неймовірна жінка, яка присвятила своє життя обездоленим сонечкам, — МАМА! — виховувала 18 діточок, турбувалась про них, навчала життєвої мудрості. Але коли прийшов час призначення пенсії за віком, виявилося, що ці 19 років важкої і сумлінної праці держава просто не зарахувала до її стажу… І все через халатність і безвідповідальність місцевих чиновників та бухгалтерії. Хотілося б подивитись в очі цим бездушним «чинушам»…

Але робота юристів «Народного адвоката» полягає в іншому. Ми добиваємось справедливості, хоча на це йде часом багато років «війни» з безсовісними працівниками держустанов.

Ми вимагаємо визнати протиправними дії головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області щодо відмови у зарахуванні до страхового стажу періоду з 1991 по 2010 рік при призначенні пенсії за віком та зобов’язати нарахувати та виплатити пенсію, починаючи з дня настання пенсійного віку! Про це направлено відповідний позов до суду.

І якщо цього вимагатимуть реалії, обов’язково доб’ємось заслуженої пенсії для Джаніни Володимирівни навіть у Європейському суді з прав людини. З великою повагою до її важкої праці МАМИ!

Leave a Comment