Новини

Українці показали, яке житло здають для проходження карантину в Польщі

Місяць тому Польща відмовилась приймати українські тести на коронавірус. Тому, всі громадяни, які приїздлять на роботу чи з інших причин, мусять здати тест у Польщі або пройти 10 денний карантин. Тому останнім часом стало популярне житло на карантин. Здають таке переважно українці. І коштує ліжко- місце від 188 до 525 гривень на день.

“Житло на карантин найчастіше пропонують у групах українців в Польщі. Зараз є трохи незадоволення, що почали робити тести у Польщі. От, я заробляв на тому, що в мене українці відбували повний карантин. За весь період отримував 3 тисячі гривень. За ці гроші також купував мінімальний набір продуктів. А зараз їдуть на день – два, після кожного прибери, постелі зміни. Роботи додалося, а заробітки впали”, – розповідає Сергій Єрохін, який здає житло у Варшаві.

В мережі українці опублікували, які умови пропонують на карантин. Найчастіше це хостели. Люди, які приїздять в один день, потрапляють в одну кімнату.

“Я відбував карантин у Кракові. Знімав житло на 2 дні, щоб здати тест. За добу платив 200 гривень. Тести тут роблять протягом доби, але менш, ніж на два дні не поселяють. Сам тест коштує від тисячі до 1200 гривень. Умови нормальні. Був неподалік від центру. Кімната чиста, охайна. Власниця безкоштовно пригощала чаєм, дала можливість випрати речі.”, – каже заробітчанин Юрій Федик.

Найчастіше для чоловіків і жінок окремі кімнати, або спільні для пар. Найдорожче житло під карантин у Варшаві. Однокімнатні апартаменти обійдуться в 5250 гривень на 10 днів. Але власник забезпечує триразовим харчуванням.

“В нас дуже хороші пайки. До того ж на одну людину чи на пару в повному розпорядженні кімната, де є і мінікухні і туалет з ванною”, – каже власник.

Leave a Comment