Волинь Новини

Як відбувається кронування та обрізання дерев у місті на Волині

Ось уже майже тиждень ведуться роботи по обрізанню дерев по вулиці Ковельській у Володимирі-Волинському, поруч із двоповерховою будівлею, що біля цілодобового магазину “ВІК”, а також кронуванню їх у сквері військового містечка. Місцевих жителів цікавить, для чого ріжуть здорові дерева, а також, чому кронують лише у сквері, а інші не зачіпають?

14 квітня, під час викорчовування пеньків, були пошкоджені електромережі, в результаті багатоповерхівка на кілька годин залишилася без світла. “ВолодимирМедіа” попросило надати відповідь керівника управління ЖКГ Віктора Фіщука, але той повідомив, що до нього ніхто не звертався щодо обрізання дерев.

На подібні роботи повинен бути дозвіл. У розпорядженнях міського голови, що на сайті міста, жодного з дозвільних документів на обрізання дерев не було віднайдено. Є лише на кронування по вулицях 20 Липня, 21; Луцькій, 2 та 207; Устилузькій, 50; Ак. Глушкова, 6; сквері “Військовий” – 45 дерев.

Жителі прилеглих будинків пов’язують вирубування дерев з облаштуванням ресурсного центру для громадських організацій та інвесторів, який, ніби, створюється під керівництвом народного депутата Ігоря Гузя у даному приміщенні. Коли у той же час чимало їх у військовому містечку потребує окультурення. І через які у декотрі квартири багатоповерхівок майже не потрапляє сонце.

Міський голова Ігор Пальонка на брифінгу з журналістами повідомив про те, що на кронування дерев виділено 49 тисяч. Решту будуть планувати кронувати восени. Роботи багато, оскільки обрізка дерев на цій території не проводилась давно. Які з них підрізати, визначала комісія за участі еколога та працівників УЖКГіБ. Також порадив надати факти від мешканців, де, на їхню думку, треба зробити обрізку.

Щодо обрізання дерев біля “ВІКа”, як стало відомо з власних джерел, ними займалася служба автомобільних доріг. У подальшому дану тариторію мають окультурити.

Leave a Comment