Волинь Новини

Волинська обласна прокуратура вимагає притягнути до дисциплінарної відповідальності заступницю директора технічного коледжу: що відомо

Як стало відомо, оштрафована районним судом за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів заступниця директора Любешівського технічного коледжу програла в цій справі апеляційний суд.

Суди першої та апеляційної інстанції за принципової позиції прокурорів галузевого відділу Волинської обласної прокуратури притягнули до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, заступницю директора ВСП «Любешівський технічний фаховий коледж Луцького національного технічного університету». Про це повідомляє пресслужба відомства.

Посадовиця, зазначається в повідомленні, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», приймала рішення в умовах реального конфлікту інтересів не повідомивши про це Луцький національний технічний університет чи Національне агентство з питань запобігання корупції.

Виконуючи обов’язки директора коледжу, вона видала і підписала наказ про видачу собі премії в розмірі 100% посадового окладу.

Любешівський районний суд визнав її винною в порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та оштрафував на 3400 гривень.

До слова, Волинський апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції в силі.

Задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, Волинська обласна прокуратура внесла до Луцького національного технічного університету подання з вимогою притягнути заступницю директора коледжу до дисциплінарної відповідальності.

Leave a Comment