Новини

Не знають угорської мови: на Закарпатті відмовилися приймати дитину в дитсадок

Скандальний інцидент трапився в місті Виноградів. Саме тут, керівництво дитсадка ім. Св. Йосипа, відмовилося приймати дитину, тому що її батьки не знають мови сусідньої країни.

Про інцидент повідомив батько дитини, яку не прийняли, Сергій Волошин в соцмережі Facebook, – пише видання “Думка“.

За словами чоловіка, вони мешкають саме поряд з цим дитсадком. Більш того, в дитинстві цей же сад відвідувала його дружина, мама дитини. Саме тому вибір припав саме на дитячий сад ім. Св. Йосипа:

Ми все зробили відповідно до процедури: написали заяву, поспілкувалися із завідувачкою. Вона мені сказала, що потрібно дві заяви – одна для дитсадка, а друга для церкви. За її словами, потрібно залагодити питання в одній з церков і є умова, що хтось про повинен спілкуватися з дитиною на угорській мові. Так як наші родичі знають угорську, на цю умову ми сильно не звернули увагу. Я пішов до церкви і там залишив заяву “.

Коли батько повернувся в дитсадок, дізнатися долю прийому, то йому сказали, що дитину не можуть прийняти … Тому що батьки не знають угорської мови:

“Я обурений через край. Вони не будуть приймати дитину, навіть якщо є вільні місця, тому що ми не знаємо угорську. Але ми ж в Україні і тут діють українські закони і Конституція”.

Коли Сергій Волошин прийшов з претензіями до церкви, там йому нічим не змогли допомогти:

“Дитсадок офіційно під юрисдикцією Виноградівського міськради. За яким правом тоді можна не прийняти дитину тільки на підставі незнання чужої мови?”

Leave a Comment