Волинь Новини

Екскерівник Волинського обласного тубдиспансеру відсудив у держави круглу суму

Колишній керівник Волинського обласного протитуберкульозного диспансеру Юрій Валецький відсудив у держави 88 тисяч гривень матеріальної шкоди.

Ще 2016 року правоохоронці впіймали чоловіка на хабарі. Слідство повідомляло, що лікар нібито вимагав 500 доларів за сприяння у працевлаштуванні, повідомляє ІА Волинські новини.

Юрія Валецького заарештували, відсторонили від посади, проводили розслідування. Але в травні 2017 року чоловіка виправдали.

Органи досудового розслідування не змогли довести його вину.

«Прокуратура заявляла допит свідків. А вони в апеляційній інстанції допитані не були, – зазначив адвокат Юрій Максимчук. – Повторно в розгляді справи допитали одного свідка. Іншого свідка прокуратура не змогла забезпечити і заявницю теж не могли знайти. А щодо вироку суду, було визначено, що це провокація. Зібрані докази були недопустимі, суд дав їм оцінку. І Юрія Валецького виправдали».

Але на цьому історія не закінчилася. Юрій Валецький пішов до суду вимагати відшкодування за незаконні дії прокуратури та поліції, себто за арешт і відсторонення від посади.

Рішення суду вже є. Чоловікові виплатять майже 90 тисяч гривень заробітної плати за пів року вимушеного безробіття.

«На сьогодні розглядають тільки справу про відшкодування тої шкоди, якої було завдано арештом, тобто запобіжним заходом. Він не міг працювати і не отримав заробітну плату. Заяву задоволено на ту суму, яку він мав отримати», – додав адвокат.

На останньому засіданні суд розглянув лише додаткове рішення у цій справі: хто платитиме 840 гривень судового збору. Вирішили, що заплатить держава.

Leave a Comment