Новини

Нардепи не підтримали постанови про зниження тарифів на енергоносії

Рада не підтримала проєкти постанов щодо введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії та зниження цін на електроенергію і тарифів на розподіл газу.

Проєкт постанови № 4609 підтримали 153 нардепи. Голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус заявив, що комітет не підтримав цей проєкт постанови. Додав, що немає сенсу дублювати одні й ті ж постанови, повідомляє “Економічна правда“.

“Проєктом постанови пропонується надати доручення Кабінету міністрів невідкладно запровадити мораторій терміном на один рік на дію всіх постанов Кабінету міністрів та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, якими з 1 січня 2021 року було підвищено тарифи на газ та його доставку, електроенергію, опалення та гарячу воду, та не допускати протягом одного року прийняття таких рішень”, – йдеться у пояснювальній записці до проєкту постанови.

Не підтримали проєкт постанови № 4590 про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт/год.

Герус перед голосуванням казав, що зміст запропонованих положень був втілений у тексті прийнятої 28 січня постанови.

За проєкт постанови № 4590 проголосували 174 нардепи.

Leave a Comment