Волинь Новини

Засуджений волинянин прорив отвір у стіні камери та ігнорував встановлені норми поведінки засуджених

Уродженець Ківерців відбуває покарання у Маневицькій колонії за вчинення умисного тяжкого злочину з листопада 2017 року.

Перебуваючи в ув’язнені, волинянин неодноразово піддавався дисциплінарним стягненням, проявивши себе як злісний порушник встановленого режиму. Його неодноразово переводили до приміщення камерного типу (ПКТ), однак і після цього на шлях виправлення не став,  продовжував свої умисні дії, спрямовані на ігнорування встановлених норм поведінки засуджених. Загалом волинянин під час відбування стягнення в ПКТ шість разів притягувався до дисциплінарної відповідальності, – передає Волинь-нова.

Так 22 квітня 2020 року йому було оголошено сувору догану за те, що проробив наскрізний отвір до сусідньої камери. Протягом червня–серпня засуджений систематично відмовлявся виносити спальні речі, всупереч вимогам  Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, самовільно залишав призначену для перебування ізольовану територію, висловлювався нецензурними словами на адресу представників адміністрації установи,  у нього вилучено медичний шприц для ін’єкцій.

1 вересня 2020 року представниками адміністрації установи в камері, де відбував дисциплінарне стягнення  уродженець Ківерців, знову було виявлено наскрізний отвір в стіні у сусідню камеру. А через тиждень, під час вибіркового обшуку камери ДІЗО, в нього виявлено та вилучено заборонені предмети – мобільний телефон „Fly, SIM-карту та зарядний пристрій. 1 грудня 2020 року він проігнорував вказівку виконати команду «Підйом» та вийти на ранкову поіменну перевірку. 1 лютого 2021 року категорично відмовився виконувати роботи по благоустрою установи.

6 квітня 2021 року чоловік знову постав перед судом, де визнав себе винним у злісній непокорі вимогам адміністрації установи виконання покарань.   Суд визнав його винним і призначив покарання – 1 рік позбавлення волі.

До покарання за даним вироком частково приєднали і невідбуте за вироком апеляційного суду  Волинської області  від 8 листопада 2017 року – 9 місяців позбавлення волі і остаточно визначив до відбування 1 рік 9 місяців позбавлення волі.

Leave a Comment