Новини

Непотрібні антибіотики і КТ: назвали головні помилки у лікуванні ковіду в Україні

Лікар-інфекціоніст, медичний експерт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Катерина Булавінова назвала головні помилки лікарів при боротьбі з коронавірусом в Україні. Вона поділилася своїми знаннями про коронавірус в ефірі Радіо НВ, передає “Сьогодні”

За її словами, в країні триває “безконтрольне призначення величезної кількості антибіотиків”, які не працюють при лікуванні коронавірусу.

“У нас продовжують з приводу і без відправляти людей на КТ, хоча воно не веде в результаті до жодних клінічних рішень. Тільки цифри насиченості киснем крові можуть привести до якихось клінічних рішень лікаря”, – говорить Катерина Булавінова.

Крім того, лікар розповіла, що українцям продовжують давати величезну кількість БАДів з “недоведеною ефективністю”, які можуть бути небезпечними, і що найнеобхідніше в лікуванні – це якісна киснева підтримка.

“Також це однозначно антикоагулянти і дексаметазон. Наскільки мені відомо, ці препарати лікарнями закуплені і люди їх отримують, але проблема в іншому: лікарі призначають величезну кількість антибіотиків, які їм не потрібні, а також препарати без доведеної ефективності, частина з яких або є експериментальними і досі перебувають на стадії клінічних випробувань, або продовжують призначатися, незважаючи на те, що ВООЗ визнала їх неефективними”, – додала вона.

Leave a Comment