Волинь Новини

«Нога трималась лише на берці», – волинський шахтар, який впав разом з ліфтом

П’ятеро гірників, які обірвалися у ліфті волинської шахти, досі у лікарні.

Чотирьом з них провели операції – чоловіки у стабільному стані, – повідомляє Суспільне.Волинь.

Нагадаємо, 4 квітня на шахті №9 «Нововолинська» обірвався ліфт з людьми. Гірники спускалися на глибину 460 метрів. Спочатку він рухався нормально, а під кінець зірвався.

Всередині було 11 людей, з них у нововолинській лікарні лишаються п’ятеро. З п’яти травмованих лише один гірник не потребує оперативного втручання, – розповів лікар-травматолог Тарас Родзь.

Один з травмованих гірників Андрій Огороднічук пригадав: аварія трапилася миттєво, спершу ніхто не міг зрозуміти, що відбулося. Під час безконтрольного спуску кліті чоловік зламав обидві гомілкові кістки.

«Була повністю переламана нога. На берцові трималася», – каже він.

Гірник додає про свої умови праці:

«Для нас це рутина. Як ви сідаєте в маршрутку і їдете до місця роботи, так ми в той ліфт – по-вашому, по-нашому – кліть або ствол, опускаємось і потім ідемо ще 2 км до нашого місця роботи. Товщина нашої останньої лави 50 см. Ми працюємо там лежачи усі, на ліктях і колінах».

Зі слів лікаря, травмовані шахтарі зможуть повернутися до роботи не раніше, як за шість місяців. Колеги гірників нині теж не працюють. З 4 квітня гірники припинили видобувати вугілля. Причини аварії з’ясовує державна комісія.

Leave a Comment