Новини

Закрили в ізоляторі та дали таблетки: в інтернаті 16-річній дівчині примусово зробили аборт

У Миколаївській області 16-річній вихованці КЗ “Березківський навчально-виховний комплекс “Загальноосвітня школа-інтернат-ліцей I-III ступенів” примусово зробили аборт. 

Про це у Facebook повідомив представник офісу Уповноваженого президента України з прав дитини Павло Шульга.

Відомо, що 16-річну вагітну дівчину помістили в ізолятор інтернату, де вона примусово приймала абортивні медичні препарати.

“Я з’ясував, що вже зранку дитина потрапила до КНП “Кривоозерська багатопрофільна лікарня” Кривоозерської селищної ради. Дитину привезли для проведення процедури штучного переривання вагітності”, – йдеться у повідомленні.

Павло Шульга наголосив, що він виїжджав на місце події, щоб з’ясувати ситуацію. За його даними, керівництво інтернату та медики, не попереджаючи Службу у справах дітей, змусили 16-річну дівчину зробити аборт. При тому, що неповнолітня хотіла залишити дитину. Представник Уповноваженого зазначив, що психологічний стан потерпілої є жахливим.

У Нацполіції в Миколаївській області повідомили, що вони розпочали розслідування за фактом примусового аборту.

“Поліцейські в присутності психолога опитали дівчину, колектив навчального закладу, лікарів та медичний персонал лікарні”, – йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці відкрили провадження за ч. 1 ст. 137 Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує три роки позбавлення волі.

Leave a Comment