Новини

За відсутність техогляду водіїв в Україні будуть штрафувати

Прес-служба Міністерства інфраструктури України опублікувала законопроект про повернення обов’язкового техогляду для всіх категорій автотранспорту.

Пояснювальна записка до законопроекту містить інформацію про те, що після затвердження документа, рівень ДТП з летальним результатом в Україні знизиться на 30%. Крім того, підвищиться рівень безпеки дорожнього руху, знизиться рівень аварійності та кількість шкідливих викидів в атмосферу. Всі ці положення втіляться в перші 4 роки після вступу закону в силу.

Також, законопроект передбачає використання тахографів перевізниками і впровадження нової системи підвищення кваліфікації для водіїв. Законопроект зобов’яже проходити регулярний техогляд не тільки власників комерційних автомобілів, а й приватних автомобілістів. Легкові автомобілі будуть проходити обов’язковий техогляд через 4 роки після виїзду з автосалону, потім – кожні 2 роки. Якщо автомобіль використовують для служби в таксі, то повинен проходити техогляд щорічно.

У разі ігнорування правила проходження техогляду, власника машини очікує штраф у розмірі 1700 гривень. Оскільки законопроект поки не затверджений, то сума штрафу може бути змінена, можливо в більшу сторону.

Leave a Comment