Важливо Новини

Лікарка назвала умову, за якої в Україні введуть загальнонаціональний локдаун

Кабмін буде вирішувати питання про введення загальнонаціонального локдауну на території всієї країни, якщо відразу 13 українських регіонів будуть в адаптивному карантині.

Про це в ефірі телеканалу Україна 24 заявила лікар-епідеміолог Людмила Мухарська, передає «Апостроф».

За її словами, владі потрібно йти на крайні заходи, якщо два дні поспіль в Україні фіксуватимуть 25 тисяч нових випадків зараження COVID-19.

«Ми зараз спостерігаємо стабілізацію в західних регіонах. Потрібно, щоб за 3-4 тижні пройшов подвійний інкубаційний період. Якщо ті регіони, які зараз входять в червону зону, де зараз починають діяти більш жорсткі заходи, вийдуть з таким же показником стабілізації, і якщо ця стабілізація буде триматися 5-6 тижнів після локдауна, то, можливо, не знадобиться локдаун по всій країні – якщо поступово регіони будуть виходити», – пояснила Мухарська.

Епідеміолог також заявила, що адаптивний карантин показав свою ефективність в західних областях, але Кабмін затвердить рішення про введення загальнонаціонального локдауну за однієї головної умови.

«Якщо одночасно 13 регіонів буде в адаптивному карантині, то, можливо, уряд буде вирішувати про локдаун у всій країні. На сьогодні західні регіони показали, що адаптивний карантин більш-менш ефективний», – резюмувала Мухарська.

Leave a Comment