Новини

Ветерани і учасники бойових дій отримають грошові бонуси

Як стало відомо, Кабінет Міністрів затвердив розмір виплат до 5 травня 2021 року,  які цьогоріч  збільшені у порівнянні з попереднім роком, – повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на сайт Кабінету Міністрів.

Виплата буде здійснена до 5 травня 2021 року.

Особи з інвалідністю

  • I групи — 4 421 грн;
  • II групи — 3 906 грн;
  • III групи — 3 391 грн;

УБД, постраждалі учасники Революції Гідності — 1 491 грн;

особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 4 421 грн;

члени сімей загиблих — 966 грн;

учасники війни — 612 грн.

Виплата грошової допомоги проводиться шляхом перерахування коштів місцевими органами соціального захисту населення, центрами по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат на спеціальні рахунки військових частин, установ, організацій за місцем їхньої служби, – зазначається у постанові.

Тобто, якщо ви УБД, член сім’ї загиблого, військовослужбовець чи пенсіонер, і щороку отримуєте таку виплату — вас повинні включити в списки на виплату автоматично, але якщо ви сумніваєтесь у цьому — зверніться з відповідною заявою до органу соцзахисту населення або ж уточніть у військовій частині чи органі соцзахисту, чи внесли вас у списки на виплату.

До слова, до 14 квітня районні органи соціального захисту населення повинні підготувати перелік осіб, які мають право на отримання грошової допомоги, а до 16 квітня Міністерство фінансів та Держказначейство мають перерахувати кошти Міністерству соціальної політики для їх спрямування структурним підрозділам.

Leave a Comment