Новини

У Рівному 101-річний дідусь поборов коронавірус – історія одужання (відео)

У Рівному 101-річний чоловік поборов Covid-19, та вже повернувся з лікарні до дому.

Про це повідомляється у сюжеті Свідкок талакеналу НТН.

Перші симптоми коронавірусної інфекції довгожитель відчув 3 тижні тому. ПРЛ-тест показав позитивний результат, і одразу чоловік опинився у групі ризику. Не лише через свій поважний вік, а внаслідок гіпертонії, та проблем із серцем.

За паспортом чоловікові 100 років, однак вся сім’я знає, що цієї весни Олександру Рафаіловичу виповнилось 101-рік. Сьогодні дідусь у дома, здебільшого спити. А ще напередодні рідні непокоїлись чи виживе старенький.

Двобічна пневмонія в нього, важкого ступеню. Дихальна недостатність другого ступеню. Дихання весь час підтримувалось оксигенотерапією, був на кисні. Однак ми справились, і дідусь справився“, – розповідає завідувач інфекційного відділення Здолбунівської районної лікарні Людмила Ткачук.

Лікування Олександр Рафаіловича у Здолбунівській лікарні. Сьогодні тут близько 100 пацієнтів з коронавірусом.

Це найстаріший пацієнт, який був у нас з Covid-19. І це звичайно чудо, що людина поборола цю недугу у такому віці”, – розповів директор Здолбунівської районної лікарні Володимир Лепеха.

Син довгожителя Володимир розповідає, це зараз батько не бачить, погано говорить і багато спить. До хвороби він ходив по квартирі, сам їв. Щоб тренувати пам’ять множив і ділив двохзначні числа, перелічував столиці світу. А ще кілька років тому, щодня долав не меньше 5 кілометрів.

Медики в свою чергу радять, якщо вже людина захворіла на коронавірус, позитивно мислити, вірити у те, що виздоровієш.

Leave a Comment