Волинь Новини

Волинська ОДА б’є на сполох: Луцьк закривають на карантин?

Волинська область згідно оновленого МОЗ карантинного розподілу відноситься до регіонів із помаранчевим рівнем епіднебезпеки. «Помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.

Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомив голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, – повідомляє ГІТ.

Про складну епідемічну ситуацію свідчить кількість нових хворих щодня. Для прикладу, викликає занепокоєння ситуація у Луцькій міській територіальній громаді, де тижневий приріст нових випадків становить 80 % в порівнянні з попереднім тижнем. А за останній тиждень, на жаль, в громаді зареєстровано 23 летальних випадки проти трьох за попередній. Це говорить про можливе встановлення додаткових протиепідемічних обмежувальних заходів на території зазначеної громади, – написав голова ОДА.

Окрім цього, за словами Погуляйка, зростає рівень госпіталізації хворих, що свідчить про зростання важких форм перебігу захворювання. Більше того, хвороба стає агресивнішою і призводить до значних ускладнень.

Волинська ОДА закликає усіх волинян бути відповідальними та дотримуватися елементарних протиепідемічних заходів.

«Бо саме нехтування ними – основна причина зростання захворюваності. Лише усвідомивши важливість карантинних обмежень, особистим прикладом та спільними зусиллями ми зможемо подолати хворобу та її наслідки.Дотримуйтесь соціальної дистанції, маскового режиму у громадських місцях та користуйтесь антисептиками. Ми повинні розуміти, що ці прості речі захистять не лише нас, а й полегшить роботу нашим медикам та епідемологам, на плечі яких сьогодні лягає найбільше навантаження», – пише Юрій Погуляйко.

Leave a Comment