Волинь Новини

Худоба краще живе: хлопчика, якого шукали на Волині, забрали соцслужби. Фото. Відео

Дитину, яку поліцейські знайшли в очереті наступної доби після зникнення, забрали від матері соціальні служби. Семирічний хлопчик разом із 11-річним братом знаходяться зараз у Горохівській міській лікарні. У Горохівській ТГ зберуть позачергове засідання виконкому, під час якого правоохоронці клопотатимуть про вилучення дітей із сім’ї.

Про це у коментарі ІА “Конкурент” розповіли заступники начальника ГУ НП у Волинській області Сергій Козак та Михайло Сорока.

За їх словами, найбільш приголомшливим у всій ситуації було те, що сама матір не показувала жодного хвилювання. Її старший син, 11-річний Андрійко більше переживав за долю братика, аніж рідна матір дітей.

“Хвилювання мами зовсім не відчувалося. Брат більше хвилювався. Він там із нами їздив, і зустрічав братика. А мама не хвилювалася. Сусіди більше переживали.  Всі відкликалися про те, що це дуже бідові діти, їх дуже шкода, і треба щось із цим робити”, – розповідають поліцейські

Умови, в яких живуть хлопчики, за словами поліцейських, дуже погані.

“Особисто я категорично проти, щоб хлопчиків повертали мамі. Я був там, я все бачив. У декого худоба краще живе”, – зазначив Сергій Козак.

Михайло Сорока додав, що того дня, коли дитину оголосили в розшук, матір була зі свіжим запахом алкоголю.

Першокласник понад 15 годин блукав незнайомою місцевістю. В очереті поблизу болота, за дев’ять кілометрів від дому, він провів усю ніч. Нагадаємо, про зникнення дитини правоохоронцям повідомила мати лише сьогодні, 8 квітня о 8:55, хоча хлопчик ще вчора, близько 17 години, пішов гуляти та не повернувся додому.

До пошуків школяра залучили понад півтори сотні поліцейських – весь особовий склад відділення поліції №2 (Горохів), співробітників ГУНП у Волинській області та Луцького районного управління, кінологічного центру та понад 20 нацгвардійців, долучилися також громадські формування та місцеве населення.

Дитину поліцейські разом зі службовими собаками знайшли вже за 4 години після початку масштабних пошуків.

“Він був виснажений, вже не кричав, не кликав нікого. Поліцейські 5-7 хвилин шукали, як підійти, щоб витягнути хлопчика, бо навколо було болото. Обігріли, розігріли ноги. Дитина була дуже виснажена і перемерзла. Він мало говорив і мало пояснював, однак сказав, що всю ніч провів у болоті. Це які умови мали бути вдома, що дитина зважилася на такий вчинок? Він ніколи не ходив на таку відстань, був звичайною сільською дитиною, любив гратися з друзями”, – говорять правоохоронці.

З’ясувалося, що ще напередодні дитина говорила, що втече з дому, бо боїться, що вдома її битимуть.

Цікаво, що компетентні органи місцевого самоврядування і соцслужби не повідомляли правоохоронцям про умови, в яких живуть діти. Наразі вирішуватиметься питання про притягнення матері до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків,  відповідні органи – за службову недбалість. Подальшу долю дітей вирішуватимуть соцслужби. Наразі хлопці перебуватимуть у медзакладі.

Leave a Comment