Волинь Новини

Голова госпсуду Волині всі п’ять років електронного декларування живе у триповерховому «недобуді». Фото

Голова Господарського суду Волинської області Микола Шум задекларував свій будинок у Луцьку як недобудований, хоча сам там проживає.

Про це повідомляють «НАШІ ГРОШІ» з посиланням на «Силу правди» і декларацію судді за 2020 рік.

Будинок у Луцьку площею 346 квадратних метрів Микола Шум декларує як об’єкт незавершеного будівництва увесь час з моменту впровадження електронного декларування з подачею декларацій за 2015-рік. Записане майно на дружину-нотаріуску Ірину Шум. Сам же суддя спільно з Валентиною Божик має у власності будинок у Ковелі площею 78квадратних метрів. Проте не приховує – давно живе у Луцьку. До того ж, у тому самому буцімто недобудованому будинку.

Минулого вересня суддя Шум сказав виданню, що користується лише двома кімнатами, а в решті будинку ще триває ремонт. Тоді ж він заявив, що вже готує документи для введення будинку в експлуатацію і згодом декларуватиме його інакше.

За 2020-ий рік Микола Шум отримав 1,33 млн гривень зарплатні від Господарського суду Волинської області та майже сім тисяч від ВНУ імені Лесі Українки. Також суддя задекларував користування 736 тисячами гривень коштів з кредитної картки і 906 гривень бонусів від банку. Ірина Шум за рік отримала 106 тисяч доходу від підприємницької діяльності. Також родина зберігає 357 тисяч гривень та біля $7 тисяч. На банківських рахунках – 13 тисяч гривень.

Leave a Comment