Волинь Новини

У центрі Луцька взялися прибирати від хащів територію колишньої взуттєвої фабрики

Занедбану ділянку на вулиці Богдана Хмельницького, 53 у Луцьку, на якій колись працювала взуттєва фабрика, взялися прибирати.

Територію роками не розчищали – через дірки в паркані сюди заходили сторонні і влаштовували гулянки, після чого залишали по собі гори сміття. Також усе тут заросло самосівом. Але останніми днями ділянку прибирають – старі дерева і самосів зрізають, – передає Перший.

Власниця ділянки, директорка «Фірми Любарт», Наталія Торчинюк назвала запитання про плани на цю територію некоректним, і відмовилася відповідати.

«Це приватна територія. Весняне прибирання», – сказала вона.

Очільниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак також сказала, що не знає про ціль робіт. Міська рада до них, мовляв непричетна.

Нагадаємо, 27 жовтня 2010 року тут сталася трагедія. Розбираючи стіну фабрики, загинули двоє молодих хлопців. Проти «Фірми Любарт» порушили кримінал, але за рік Луцький міськрайонний суд скасував відкриття справи, бо не знайшов ознак злочину в діях службових осіб.

Свого часу ТОВ «Фірма Любарт» очолював Вадим Торчинюк, теперішній голова Господарського суду Рівненської області. Наразі ж фірма належить його колишній дружині Наталії Торчинюк.

У серпні 2020 року муніципали видали припис привести територію до ладу, однак його проігнорували. Вийти на зв’язок з Наталією Торчинюк їм не вдалося.

У листопаді 2020-го вона розповіла журналістам, що ще триває судова тяганина щодо поділу майна з колишнім чоловіком, тож подальша доля ділянки на той момент була невідома.

Leave a Comment