Волинь Новини

Лучанка просить місцевих “добродіїв” не травити собак

У Фейсбуці з’явився пост “прохання” жительки Луцька не труїти собак.

“Шановні мешканці ГПЗ, власники собачок,вчора в нашому районі було виявлено двох дворових собак з ознаками отруєння.Обидві знаходяться на лікуванні в КП “Ласка”.Не хочу на когось нарікати, проте є підозра на “добродіїв” які живуть по вулиці Станіславського 50, оскільки ці дві собачки з одного двору…..або “щедра рука на отруту собак” з одного з під’їздів,в якому писали погрози “собачникам” відносно песиків. Невже, ви – щедрі руки на отраву з жорстоким серцем,холодним поглядом думаєте,що нам небайдужим одиницям суспільства немає чим займатися,чи не маємо свого життя і проблем? Але …коли те нещасне собача біжить,заглядає в очі, просить їсти,падає від хвороби…ми не можемо пройти осторонь…і не можемо застрелити їх ….не надавши першої допомоги…хоча чому дивуватися… не ми привели їх в двір,а такі ж жорстокі руки, які їх і підкидають,залишають а потім вбивають!!!” – пише лучанка у дописі.

 

Щоб застерегти себе і свого собаку від можливого інциденту слід вигулювати домашнього улюбленця  в наморднику і на повідку, особливо у житлових районах біля будинків, смітників, а також у парках. Після прогулянки слід ретельно мити не тільки лапи, але й морду тварину. Уважно спостерігати за станом собаки після прогулянки.

Як розпізнати отруєння?

Розвиваються упродовж 15 хвилин – 2 годин після прогулянки. Це – слабкість спочатку задніх, а потім і передніх кінцівок. Хитка хода, пізніше собака не може встати на ноги. Більш пізні симптоми включають судоми, рясну слинотечу, вокалізацію (собака виє), пізніше судоми стають неперервними, розвивається сплутаність свідомості, коматозний стан і смерть.

 

Leave a Comment