Волинь Новини

Неподалік Луцька в рамках оптимізації планують закрити навчальний заклад: мешканці громади обурені

У селі Кульчин, що неподалік Луцька в рамках оптимізації планують закрити навчальний заклад. Батькам майбутніх школярів запропонували віддавати дітей у освітній заклад сусіднього села.

Про це повідомив депутат Луцької міської ради Олександр Ніколайчук, – передає видання Волинь-нова.

«А у батьків ніхто не запитував, їх ставлять перед фактом, що ваші заяви на вступ у «першачки» подавайте до сусідньої дальньої школи за 5-7 кілометрів, а не до ближчої, що за два. Бо у вашу школу ми дітей все – не приймаємо! І це у селі, що активно розбудовується», – йдеться у дописі політика у фейсбуці.

За словами обранця, у селі, що стало частиною ОТГ із Луцьком, є 8 заяв на вступ до першого класу, а у рекомендованій, куди хочуть передати, лише 3!

«Різницю відчуваєте? А чи погодяться батьки? А чи не доцільніше їм везти своє чадо у якусь школу поближче до місця роботи, до самого міста?, – зазаначає Олександр Ніколайчук. – щось мені підказує, що буде мініреволюція. Що буде багато шуму. Люди від безвихідності готові до радикальних дій, включно із перекриттям доріг, щоб свою рідну сільську початкову школу відстояти, якщо їх не почують у владних кабінетах».

На думку депутата Луцької міської ради, очільниця управління освіти мала б переконувати громаду, скільки потрібно: день, два, три! «Мала б знайти десятки, сотні аргументів, щоб пояснити й на пальцях роз’яснити позицію влади, чому має бути саме так і ніяк по-іншому! Зрозуміло й відкрито, прозоро й аргументовано! Завжди можна домовитися, завжди можна знайти компроміс, завжди можна пояснити, якщо є чим пояснювати! Це головне завдання службовця такого рангу».

Тож люди зібрали більше 500 підписів односельчан, у якій виклали аргументовану та компромісну позицію кульчинських батьків :

  1. Кульчинська початкова школа має право існувати.
  2. Кульчинська початкова школа має бути філією найближчої школи – Жидичинського ліцею.
  3. Кульчинська початкова школа має перспективу розвитку.
  4. Крім обіцяного зрізу знань просимо провести незалежний аудит Кульчинської початкової школи, Клепачівської гімназії та Жидичинського ліцею та відтермінувати прийняття рішення щодо розподілу територій обслуговування закладів освіти до оприлюднення висновків аудиту.

Leave a Comment