Новини

В Україні затвердили новий вид штрафів: за що доведеться заплатити до 5100 грн

Верховна Рада України прийняла законопроект №4157, яким передбачено штраф за невиконання приписів, розпоряджень та постанов посадових осіб Держслужби надзвичайних ситуацій для посадових осіб і ФОПів. Крім того, парламентарії посилили відповідальність за хибні виклики карети швидкої допомоги, поліції, пожежних та інших аварійно-рятувальних бригад.

Відповідно до прийнятого закону, посадові особи та ФОПи за невиконання розпоряджень посадових осіб Держслужби надзвичайних ситуацій заплатять штраф в розмірі 1700-3400 гривень (від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). Якщо подібне порушення буде протягом року зафіксовано повторно, то розмір штрафу зросте до 3400 – 5100 гривень (від 200 до 300 мінімумів).

Диабетикам можно есть все! Ученые нашли “заклятого врага” сахарного диабета, им оказался…
Женщина вышла из комы и передала важное сообщение с того света

Крім того, народні обранці посилили відповідальність за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки. У ст. 270 Кримінального кодексу вводиться відповідальність за здійснення завідомо неправдивого виклику бригади аварійно-рятувальних формувань пожежних.

Розмір штрафу за завідомо неправдивий виклик пожежників, поліції, бригади «швидкої» допомоги або т.п. виросте з 3 – 7 мінімумів або 51 -119 гривень, як було раніше, до 50 – 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складе від 850 до 3400 гривень.

Leave a Comment