Волинь Новини

Де на Волині планують зробити об’їзну дорогу

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко провів нараду щодо стану будівництва доріг на Волині.

Про це інформують на сайті Волинської ОДА.

Як розповів начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак, станом на березень на дороги державного значення для Волині постановою Уряду передбачили 678 мільйонів гривень. Однак зазначив, що це не остаточне фінансування, і його можуть збільшити

Нині ж на усіх об’єктах, фінансування на які виділено вже постановою, то готовність до безпосереднього виконання робіт складає близько 100 %, адже усі підготовчі та тендерні процедури виконані. Для прикладу, днями, за словами Анатолія Посполітака, оголосять тендер на будівництво дороги від села Крупа до кордону Рівненської області.

Також керівник Служби автодоріг у Волинській області розповів, що є у планах зробити об’їзну дорогу (через Ратнівський напрямок) навколо Ковеля, аби транзитний транспорт не рухався через місто, а також завершити об’їзну Луцька.

Щодо доріг місцевого значення, які знаходяться віданні Волинської ОДА, то тут також вже є затверджений розпорядженням голови перелік шляхів, що ремонтуватимуть цьогоріч. Зокрема мова про перехідні з минулого року об’єкти, на які виділять 602,7 мільйона гривень. Разом із цим, додатково відремонтують ряд доріг на залишки невикористаних коштів, що складають близько 80 мільйонів гривень.

На сьогодні на 6 із 13 об’єктів капітального будівництва вже розпочалися роботи. Нагадаємо, із загальної суми на дороги місцевого значення – на будівництво, ремонт та реконструкцію доріг спрямують 361 мільйона гривень, на поточний середній ремонт – 30 мільйонів гривень, на поточний дрібний та експлуатацію – 90 мільйонів гривень. Кошторис в розрізі 30 мільйонів гривень піде на ремонт мостів.

Так, нині, за словами директорки ДП «Служба місцевих автомобільних доріг Волинської області» Оксани Грицюк, оголосили два тендери на мости у Володимир-Волинському та Ковельському районах.

«Головне, аби ремонт доріг в області відбувався вчасно та на совість. Тому триматиму це на контролі, щоби усі кошти були освоєні, а дороги – якісними. Прошу активно працювати у цьому напрямку», – сказав на завершення зустрічі голова ОДА Юрій Погуляйко.

Leave a Comment