Новини

Поліцейські пропонували водієві понюхати шкарпетки. Відео

У Харківській області патрульний зупинив на дорозі водія і поводився неадекватно. Грубіянив чоловікові, співав, називався інопланетянином і пропонував понюхати його шкарпетки.

При цьому машина патрульних стояла в темряві на узбіччі, розповів водій Максим Пороскун. Чому його зупинили – не зрозумів, пише Сьогодні.

Все сталося неподалік Люботина. Розмова була записана на відеореєстратор, після чого кадри розійшлися мережею.

«Поліцейський грубіянив. І потім заявив: у машині не горить підсвічування номера. За таке порушення мене дійсно оштрафували місяць тому, але вже все працює. Не знайшовши жодних порушень, той розлютився ще сильніше», – розповідає Пороскун.

Правоохоронець світив водієві в очі, називав дурником, відмовлявся представитися, вимагав пред’явити посвідчення і техпаспорт, співав, зізнавався в коханні, ніс нісенітницю про своє та водія інопланетне походження. На чергове прохання показати документи або хоча б представитися, патрульний запропонував водієві оглянути його шкарпетки.

«Мене Андрій звуть, Іванович! Будеш мої шкарпетки дивитися? Можу тобі тільки їх показати, більше нічого. Хочеш їх подивитися? Вони у мене діряві та брудні, будеш нюхати?» – запитував він.

Таку поведінку юрист називає перевищенням повноважень. І закликає водіїв не соромитися телефонувати 102.

«Відмова поліцейського пояснити причину зупинки або пред’явити своє службове посвідчення, назвати свою посаду – звичайно, у будь-якого водія повинні виникати сумніви, чи дійсно це поліцейський», – пояснив юрист Роман Чумак.

Після публікації запису в мережі до Максима з вибаченнями зателефонував начальник грубіяна. Через поведінку підлеглого від вищого керівництва дісталося і йому.

Скаргу на дії патрульних Максим вирішив не писати. Сподівається, ця історія буде для них повчальною.

Leave a Comment