Волинь Новини

Чи є місця в опорних лікарнях Волині, де лікують недужих на COVID-19

Завантаженість ліжкомісць в обласному шпиталі, де лікують хворих на коронавірус у Тарасовому — майже 90%, — повідомила медична директорка стаціонару Наталія Скальська.

За останню добу в медзаклад шпиталізували 16 волинян, виписали – сімох. Наразі у шпиталі перебуває 175 пацієнтів. Всього у медзакладі 197 ліжкомісць для недужих на COVID-19.

Під киснем нині перебуває 153 пацієнти, більше третини з усіх ушпиталених – важкі. 11 людей нині у реанімації, вісім з яких у критичному стані, в тому числі двоє під апаратами ШВЛ.

Схожа ситуація в обласній інфекційній лікарні, де напередодні повідомили, що у них закінчився кисень. У медзакладі лишилося 37 вільних ліжкомісць, – розповів Суспільному начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін. З його слів, нині в області 55% зайнятих стаціонарних ліжок з кисневою підтримкою.

Обласна клінічна лікарня це 89%, інфекційна лікарня 79%, у міський клінічній лікарні 54%, пологовий будинок де вагітні там 36%. По луцьку загалом є 138 вільних ліжкомісць з кисневою підтримкою”, – каже головний медик обласного центру.

Leave a Comment