Волинь Новини

Дружина депутата Волиньради придбала літак

На аукціоні OpenMarket – СЕТАМ відбувся продаж двох легкомоторних літаків Ан-2, які ще в 2016 році були виявлені співробітниками Ковельського міжрайонного відділу Управління СБУ у Волинській області та згодом конфісковані судом.

Про це повідомляє Організація волинський авіалюбителів «Овал» у Фейсбуці з посиланням на офіційну сторінку аукціона OpenMarket – СЕТАМ, – пише Ковель медіа.

Як пише «Овал», літаки конфіскували на території Ковельського та Маневицького районів за перевезення на їхньому борту контрабандних цигарок із Білорусі до Польщі.

Нагадаємо, початкова вартість Ан-2 із державним і реєстраційним номером UR-84773 була 199 074 грн, без бортового номера – 188 730 грн. Призначений на 17 лютого 2021 року аукціон не відбувся.

У понеділок, 29 березня, аукціон уже відбувся. Обидва літака придбали волинські фірми.

Одне повітряне судно (з номером UR-84773) за 111 500 грн купило товариство з обмеженою відповідальністю «Грінпарк», яке зареєстроване в с. Тарасове Луцького району. Основний вид його діяльності – вирощування інших багаторічних культур. Засновниками цього ТОВ є лучанин Дмитро Герилів та мешканка Львова Ірина Пшеничних.

А друге повітряне судно (без бортового номеру) за 147 777 грн придбало товариство з обмеженою відповідальністю «Екопарк «Аміла»», яке зареєстроване в с. Радовичі Турійського району. Основний вид його діяльності – «організування інших видів відпочинку та розваг». Засновницею та кінцевим бенефіціарним власником ТОВ є мешканка Турійська Ганна Микитюк – дружина депутата Волинської обласної ради та директора ТОВ «Аміла» Романа Микитюка.

До слова, Дмитро Герилів є кінцевим засновником АТ “Луцьке авіапідприємство” в якого у власності перебуває летовище в селі Крупа, Луцького району.

Нагадаємо, у лютому 2016 року до Ковельського міжрайвідділу СБУ було доставлено розібраний Ан-2, який перед тим виявили в полі, неподалік села Софіянівка тодішнього Маневицького району. Інший «кукурудзник» (без жодних номерів на борту) було знайдено у лісі поблизу села Кашівка Ковельського району в червні 2016 року. Під час огляду кабіни літака співробітники СБУ виявили карти та документи з інформацією щодо коридорів прольоту через державний кордон, точок злету-посадки та вивантаження товарів. За оперативною інформацією, контрабандисти переправляли до Європи бурштин, цигарки та зброю. Цей літак доставили до Ковеля 15 червня 2016 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment