Новини

Патрульний пропонував водієві понюхати шкарпетки і називався інопланетянином (відео)

Перед чоловіком вибачалися начальники патрульного

У Харківській області патрульний зупинив на дорозі водія і поводився неадекватно. Коп грубіянив чоловікові, співав, називався інопланетянином і пропонував понюхати його шкарпетки.

Про це повідомляють новини “Сьогодні”.

Водій Максим Пороскун увечері повертався додому, коли його зупинили патрульні. Їхня машина стояла в темряві на узбіччі.

Максим каже, що їхав повільно: на дорозі ями. Чому зупинили – не зрозумів. Не пояснив цього і коп, який підійшов. Він став грубіянити і потім заявив: у машині не горить підсвічування номера. За таке порушення його дійсно оштрафували місяць тому, але вже все працює.

“Вони пробили по базі машину, був такий штраф. Я відстібнувся, вийшов з машини – подивився. На що вони відповіли: “о, світиться”, – сказав Максим.

Не знайшовши жодних порушень, коп розлютився ще сильніше.

“Можу шкарпетки тобі показати тільки. Більше нічого не можу показати. Вони у мене діряві і брудні. Будеш нюхати їх?” – сказав поліцейський.

Таку поведінку юрист називає перевищенням повноважень. І закликає водіїв не соромитися телефонувати 102.

“Відмова поліцейського пояснити причину зупинки або пред’явити своє службове посвідчення, назвати свою посаду – звичайно, у будь-якого водія повинні виникати сумніви, чи дійсно це поліцейський”, – пояснив юрист Роман Чумак.

Після публікації запису в Мережі до Максима з вибаченнями зателефонував начальник грубіяна. Через поведінку підлеглого від вищого керівництва дісталося і йому.

“Начальник відділення і його заступник з превентивної роботи отримали догани. Двоє працівників групи реагування патрульної поліції попереджені про неповну службову відповідність”, – розповіла прессекретар поліції Анна Третьякова.

Скаргу на дії патрульних Максим вирішив не писати. Сподівається, ця історія буде для них повчальною.

ВІДЕО ТУТ.

Leave a Comment