Волинь Новини

Подробиці смерті 56-річного лучанина із COVID-19, якому не вистачило кисню

Розповіли, чому із Волинської обласної інфекційної лікарні довелося транспортувати 56-річного лучанина, який перебував на штучній вентиляції легень, та хто відповідатиме за його смерть.

Про це в коментарі ГІТу повідомила медична директорка Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба.

Нагадаємо, сьогодні до ГІТу звернувся лучанин Микола, який повідомив про те, що у Волинській обласній інфекційній лікарні закінчився кисень для хворих на коронавірус. Кисневозалежних хворих евакуйовують у «ковідний госпіталь», що в Боголюбах. Одного з пацієнтів – його батька не встигли довезти до реанімації. Кисень закінчився у ліфті. 56-річного чоловіка реанімували, після чого він втрапив у стан коми. Пізніше повідомили про його смерть.

За словами Любов Серби, у медзакладі було два важких пацієнти, транспортація яких була ризикованою. Спершу в «ковідний» шпиталь в Боголюбах «швидкою» успішно доставили першого. Згодом провели справжню спец-операцію – транспортували другого – 56-річного лучанина, який сьогодні помер.

«Його ми не хотіли транспортувати, тому що він дійсно був найважчий. Але, ви розумієте, не стає кисню, людині просто немає чим допомогти. Пацієнт перебував на штучній вентиляції легень, і тому він дійсно був проблемний у транспортуванні. Для того були прийняті міри по транспортуванню, щоб забезпечити його достатньою кількістю кисню», – розповіла медичний директор Волинської обласної інфекційної лікарні.

Як сталося так, що кисню хворому не вистачило, Любов Серба сказати не може, мовляв не володіє всією інформацією. За її словами, кисню вистачало для того, щоб довезти його в Боголюби та покласти в реанімаційне відділення.

«Це мали б пояснити в Боголюбах. У них там є все необхідне. У них є всі засоби для того, щоб транспортувати таких важкий кисневозалежних хворих», – сказала медик.

Leave a Comment