Волинь Новини

Норкова шуба, діаманти і колекція живопису. Що в декларації волинського керівника екоінспекції

Початок весни – традиційно період звітів про зароблене чиновників і посадовців. Свою декларацію за 2020 рік у реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції опублікував і начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Кралюк.

«Перший» проаналізував статки посадовця.

Земля і майно

Олександр Кралюк має право користування на квартиру площею 43,7 кв. м. у Луцьку. Дружина, син та донька мешкають у квартирі площею 46,4 кв. м. у Києві.

Дружині належить автомобіль BMW X6 2008 року випуску. Власного житла і авта Олександр Кралюк не задекларував.

Цінні «дрібниці»

Посадовець задекларував норкову шубу дружини за 135 тисяч гривень, каблучку з діамантами вартістю 120 тисяч гривень і колекцію живопису (10 картин) вартістю 2,5 мільйони гривень, що перебуває у спільній з дружиною власності.

Доходи

До призначення в екоінспекції Олександр Кралюк встиг заробити 109 908 гривень в ТОВ «Озон Інвестмент» та 8654 гривні в ТОВ «Мила кізонька Гай».

В екоінспекції за минулий рік він заробив 235 289 гривень (призначений начальником у лютому 2020 року). Отримав 1390 гривень соціальних виплат і 106 470 гривень доходу від відчуження цінних паперів та корпоративних прав.

Разом з дружиною Олександру Кралюку належить 80 тисяч доларів та 600 тисяч гривень готівкою.

З біографії

У 2019 році Олександр Кралюк очолював виборчий штаб кандидата у президенти Анатолія Гриценка у Волинській області.

5 років працював на Чорнобильській АЕС (цех теплової автоматики), після закриття станції у 2000 р. консультував голів Комітету екології, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України.

Із 2008-го – приватний підприємець, зокрема, був власником служби таксі «Морячок». В АТО був заступником командира роти батальйону «Айдар», очолював громадську організацію «Всеукраїнський союз учасників АТО».

Leave a Comment