Волинь Новини

Як здати тест на коронавірус у Волинській обласній лікарні

Волинська обласна клінічна лікарня продовжує проводити тестування людей на коронавірус. За березень ПЛР-тести у Волинській обласній клінічній лікарні здало понад 2100 людей. Про це повідомив на спеціально створеній задля такої інформації сторінці у фейсбуці журналіст Андрій Гнатюк.

Результати проб, узятих з 8 до 11 години, можна отримати з 16 до 18.

Ті, хто здавали тест із 11 до 15 години, зможуть одержати висновок із 19 до 20 в приймальному відділенні. У суботу біоматеріал беруть лише з 8 до 11 години.

Ці результати теж видають у приймальному відділенні. Неділя та свята – вихідні. Мазки беруть у стаціонарному лабораторному пункті поруч із центральним в’їздом на територію лікарні (на фото).

Адреса: Луцьк, пр. Грушевського, 21.

Тих, хто виїжджає з України, лаборанти просять мати з собою копію сторінки закордонного паспорта, де чітко видно ім’я та прізвище, які мають бути вказані у медичному висновку.

Ксерокс сторінки прикріплюється до картки реєстрації пацієнта, що заощаджує час реєстрації. Для цієї категорії людей документ видають також англійською мовою з QR-кодом.

Інформацію про кожного здавача тесту лікарня надсилає в Національну службу здоров’я України, а там її вносять у додаток «Дія».

Інформацію про кожного здавача тесту лікарня надсилає в Національну службу здоров’я України, а там її вносять у додаток «Дія». Ціна для всіх – 750 гривень. Телефон для довідок: 0332 77-31-00.

У майже 300 відвідувачів і відповідно за тиждень у майже 50 результат виявився позитивним. Третина людей здавала тест для виїзду за кордон і понад 300 – після повернення в Україну. В останніх у жодного вірусу не було.

Лише за 29 березня, ПЛР-тести здали 170 людей.

Також за березень понад 1600 людей здали тест ІФА. IgM – близько 1300 людей і понад 700 – IgG. Ковід виявили в 55 людей.

Більше 1000 людей здали ЕКСПРЕС-тести (антиген-тести), які показали 24 позитивні результати.

Усіх, у кого результат був позитивним, госпіталізували в боголюбський стаціонар. Лаборанти говорять про ефективність антиген-аналізів, адже вони збігаються із ПЛР-дослідженням.

Хоча саме ПЛР лікарі в ковідному стаціонарі називають найбільш об’єктивним аналізом на коронавірус. Експрес-тести проводять переважно ургентним хворим.

Leave a Comment