Волинь Новини

Депутати Волиньоблради не хочуть продавати школи

Постійна комісія Волиньради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку розглянула звернення Народного депутата України Наталії Піпи щодо необхідності внесення змін до частини другої статті 61 Закону України «Про повну загальну середню освіту» з метою законодавчого врегулювання питання розширення можливостей територіальних громад у використанні майна ліквідованих малокомплектних шкіл у сільській місцевості шляхом передачі в оренду або ж відчуження на аукціоні.

Про це інформує облрада.

“Оскільки реєстрація відповідного законопроекту може викликати як і схвалення, так і критику від місцевих громад, а також перестороги від місцевих органів виконавчої влади, зокрема, й від обласних державних адміністрацій, то пропоную два варіанти проектів змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» :

Варіант 1 – передбачає надання права сільським ОТГ

використовувати майно ліквідованих закладів освіти для потреб громади,

здавати його в оренду та продавати на аукціоні;

Варіант 2 – передбачає надання права сільським ОТГ

використовувати майно ліквідованих закладів освіти для потреб громади та здавати його в оренду. Продаж такого майна на аукціоні не передбачається”, – йдеться у зверненні Наталії Піпи.

Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Людмила Плахотна повідомила, що її відомство вважає недоцільним продаж майна ліквідованих малокомплектних шкіл на аукціоні. Таку позицію висловили й більшість членів профільної комісії. Відтак, з метою законодавчого врегулювання питання використання майна ліквідованих шкіл у сільській місцевості, члени профільної комісії рекомендували врахувати їхню позицію та прописати у Законі норму, що передбачає лише оренду майна ліквідованих закладів середньої освіти у сільській місцевості.

 

Leave a Comment