Важливо Новини

Ситуація з коронавірусом в Україні стабілізується за 2-3 тижні, – експерт

З лютого 2021 року в Україні стрімко збільшилась кількість нових інфікованих коронавірусом. Таке зростання продовжиться ще протягом 2 – 3 тижнів, і потім буде стабілізація. Це насамперед пов’язано з наслідком посилення карантинних обмежень у регіонах.

Про це розповів керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганиченко, інформує 24 канал.

«Ми очікуємо, що зростання продовжиться протягом 2-3 тижнів, і потім має відбутися стабілізація», – підкреслив експерт.

Юрій Ганиченко пригадав, що зростання захворюваності почалося з послабленням карантинних обмежень, яке закінчилося ще в січні 2021 року. Традиційно протягом кількох тижнів спостерігається реакція на зміну карантину.

«Ми мали в середині лютого початок зростання, яке триває вже 5 тижнів поспіль. У Київській школі економіки ми постійно зазначаємо, що кількість виявлених випадків зараз погано показує, чи зростає захворюваність», – пояснив експерт.

За його словами, те, що збільшується виявлення випадків, – гарний знак. Адже медики починають бачити більше хворих.

Керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки зазначив, з наступного тижня понад 50% регіонів можуть потрапити в червону зону. Саме тоді уряд і МОЗ мають відреагувати, чи є це індикатором для введення загальнонаціонального локдауну.

Також він назвав 3 області, яка перебувають в зони ризику. Найближчим часом до червоної зони можуть потрапити Рівненська, Чернігівська і Тернопільська області.

«Перші 2 регіони можуть перетнути позначку червоної зони від завтра, 27 березня. Там зараз вже є невиконання двох показників протягом 2 днів поспіль», – розповів Юрій Ганиченко.

 

Leave a Comment