Волинь Новини

У Луцькій громаді закривають школу: що буде з учнями та вчителями

Школа у селі Іванчиці Луцької тергромади працюватиме до 1 липня. З нового навчального року її закриють, — розповіла Суспільному начальниця міського управління освіти Зіновія Лещенко.

Нині у школі навчається 23 учні. У минулому навчальному році не було набору до першого класу, — каже директорка Іванчицівської гімназії № 33 Тетяна Туревич. У навчальному закладі працюють 8 вчителів та троє техпрацівників. Чотири педагоги не пенсійного віку можуть залишитися без роботи.

Школу Луцької тергромади закриють після закінчення навчального рокуСуспільне Волинь

Обидва корпуси комунального закладу загальної середньої освіти “Іванчицівська гімназія № 33” побудовані у 70-му році минулого століття. У приміщеннях – пічне опалення. Тут вісім навчальних кабінетів, їдальня та туалет.

Керівниця управління освіти Луцької тергромади Зіновія Лещенко каже: ця школа не відповідає вимогам сучасного освітнього процесу.

Школу Луцької тергромади закриють після закінчення навчального рокуСуспільне Волинь

Після закриття Іванчицівської школи, учнів планують перевести у Рокинівську гімназію. Нині тут навчається 218 учнів із селища Рокині та навколишніх сіл. Загалом заклад розрахований на 300 учнів, — розповів завуч Вадим Корнелюк.

Відстань від Іванчиць до Рокинь — 15 кілометрів. Хоча дітей з нового навчального року сюди возитиме шкільний автобус, проте частина батьків вирішили, що до школи у сусідньому селі – Уляники, яка за 2 кілометри від Іванчиць, дітям буде добиратися простіше.

Школи у селах Копачівка та Уляники розташовані ближче до Іванчиць, ніж Рокінівський ліцей. Переведення дітей до Рокинь не є примусовим. Де навчатимуться школярі – вирішуватимуть у родинах.

Leave a Comment