Важливо Волинь Новини

У центрі Луцька четверо молодиків побили чоловіка через державну мову

У центрі Луцька людей б’ють за державну мову. Серед білого дня четверо молодиків накинулись з кулаками на чоловіка, який дав їм зауваження про звучання російської попси з двох колонок!

Про це написала на своїй сторінці в мережі Фейсбук керівник дитячої арт-школи “Чарівний пензлик”, депутат Луцької міської ради від ВО “Свобода” Алла Жупанюк, – передає Волинь UA.

“Україно, куди ми котимось?((((

Висловлюю своє обурення і наполягаю на покаранні цих осіб!!!”, – йдеться в дописі.

У коментарях до допису Алла Жупанюк, зі слів потерпілого, наводить деталі інциденту:

“Живу я у Луцьку. Освіта вища гуманітарна (не байдужий громадянин).

Йдучи сьогодні 25 березня 2021 року близько 15:00 по проспекту Волі у Луцьку я мав необережність зробити Зауваження групі молодиків, які тримали у руках дві переносні музичні колонки, з яких голосно лунав на всю вулицю рос. реп.

Це були підлітки, втім двоє з них виглядали десь на 17. Росленькі такі. Так як я був один, вони почувши моє зауваження лише накрутили більше гучності і почали йти за мною, дражнячи, голосно хіхікаючи. Я зупинився, щоб пояснити їм, що нічого їм не забороняв, просто щоб знали, що вони не в московії, що у місті Луцьк, яке іноді називають Бандерштатом таке негоже слухати у центрі, бо це ж засмічення простору русо-звуками. Ще українське я б змовчав, а за москальське – сказав, а вони як собі знають. Зухвалі підлітки шуміли, що я не в праві їм забороняти. Я ще раз наголосив, що нічого їм не забороняю, як собі знають, так хай і живуть. Тоді я просто пішов далі, і буквально на перших же кроках мене назногнав сильний удар у потилицю (імовірно кулаком) Я роззирнувся і схопив за руки найрослішого підлітка (який імовірно і наніс той удар), щоб зупинити бійку, але мене вдарили у обличчя кілька разів дружки того, кого я тримав за руки. Тож я відпустив того, хто почав бійку і схопив двох інших, саме тих, які били мене в лице. А схопив я тих двох підлітків за кутрки і сказав їм що здійснюю громадське затримання, Слава Богу допомогли небайдужі перехожі, вони викликали поліцію і також допомогли мені втримати тих двох, яких я схопив за шивороти. Інші двоє, яких я не зумів схопити – намагались вирвати дружків із моїх рук, але свідки допомогли відбитись.

Поліція і швидка прибули незадовго і затримали двох, яких я тримав. Інших двох встановили згодом, за показами затриманих.

У мене розбита губа у двох місцях, і шум в голові, хоч голова і не розбита (видимих пошкоджень черепа нема).

Попередньо: легкі тілесні (завтра судмедекспертиза, то буде точне заключення)

Заяву до поліції написано, завтра ще навідаюсь у прокуратуру, бо мені совість підказує, що не можна дарувати таку зухвалість групі осіб… Тих, які просто наскочили на людину, що зробила зауваження за мову…”, – йдеться в дописі.

Мережа буквально вибухнула гнівними коментарями.

“Це просто якийсь лютий треш.

Хто небудь, та виставіть фамілії цього сміття, бо чомусь мені підказує чуття, що нічого цим задротам не буде, а от хлопці, які не одну ротацію провели в АТО, вміють гарно і головне, доступно пояснити і оцьому гімну, і гімну, які виростили абсолютно невиховане бидло- як потрібно поводити себе в цивілізованому світі”, – пише дописувачка Natali Veremchuk.

 

1 коментар

Leave a Comment