Волинь Новини

Луцький аеропорт боргує півмільйона гривень

У Луцькраді з’ясують чи боргує АТ «Луцьке авіапідприємство» 574 тисяч гривень податку до місцевого та державного бюджетів.

Про це говорили під час засідання сесії Луцькради.

Луцька міська рада є власником 3 418 200 штук акцій АТ «Луцьке авіапідприємство», що становить 30,08 % статутного капіталу товариства.

У зв’язку з проведенням чергового засідання наглядової ради виникла необхідність делегувати Бориса Смаля для участі у загальних зборах підприємства.

Депутат від фракції «Свобода» Андрій Білан озвучив пропозицію, щоб представник ради поцікавився справами на підприємстві, а також перевірив інформацію щодо податкового боргу в розмірі 574 тисячі гривень.

Одним із основних кведів АТ «Луцьке авіапідприємство» є 01.61. Допоміжна діяльність у рослинництві, тобто припускає депутат, що основні акціонери підприємства займаються сільськогосподарською діяльністю, можливо мають приховані прибутки, а перед радою звітуються про збитки та борги.

До слова, серед бенефеціарів значаться Герилів Дмитро та Пшеничних Ірина.

За підприємством числиться близько 100 га землі поблизу Луцька. Декілька років тому, місцева прокуратура розслідувала справу про нецільове використання землі авіапідприємства його власниками.

У травні 2020 року відбулись зміни від так з Публічного акціонерного товариства “Луцьке авіапідприємство” перевели у Акціонерне товариство “Луцьке авіапідприємство”. Таким чином першочерговими на викуп пакетів акцій мають акціонери підприємства. Сьогодні 1 пакет акцій оцінюють у 25 копійок.

Leave a Comment