Волинь Новини

“Грубе сталення” – водії маршруток у Луцьку заважають контролерам

Водії луцьких маршруток постійно заважають контролерам оплати проїзду, які моніторять стан справ з оплатою електронними квитками в громадському транспорті.

Про це йде мова у звіті про виконання умов договорів на перевезення пасажирів, про організацію та обслуговування електронних систем в громадському транспорті міста Луцька. Пише інформаційне видання «Волинь UA».

Як зазначено у документі, Служба контролю за безбілетними пасажирами не дає повного ефекту, оскільки водії автобусів у всіх випадках відсутності контролера в автобусі безкарно беруть готівку за проїзд. Для забезпечення своєчасного контролю перевізники не надають перелік автобусів на своїх маршрутах, не інформують про зміни у графіках, що зобов’язує Договір про надання послуг з контролю оплати (реєстрації) проїзду у міському пасажирському транспорті. Контролери під час проведення контролю постійно відчувають супротив зі сторони водіїв автобусів, грубе ставлення до них, неадекватну поведінку, не допуск до перевірки.

Очевидним фактором, що породжує готівкову оплату проїзду у всіх автобусах міського пасажирського транспорту, є невідповідність оплати праці водіїв автобусів галузевими нормами оплати праці. Різниця між цими розмірами оплати праці спонукає водія до збору виручки готівкою, яка за ймовірним погодженням з власником транспортних засобів компенсує цю різницю.

Leave a Comment