Важливо Волинь Новини

У Службі автомобільних доріг Волині назвали інформацію про авто, що “пірнуло” в яму поблизу Луцька – фейком

Інформаційним простором шириться неправдива новина під заголовками на кшталт “Біля Луцька авто “пірнуло” в яму серед дороги”.

Служба автомобільних доріг у Волинській області повідомляє, що така інформація не відповідає дійсності.

За інформацією дорожників, 19 березня на автошляху державного значення М-19 Доманово (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест) у селі Підгайці неподалік повороту на м.Дубно дійсно трапилась дорожньо-транспортна пригода – автомобіль Lada Priora злетів з проїзної частини в кювет поряд з водопопускною залізобетонною трубою.

“Варто відмітити, що на ділянці дороги, де сталась подія, восени минулого року проведено поточний середній ремонт. Йдеться про відтинок автошляху Струмівка – Підгайці, протяжністю 2,5 км. Тут були проведені роботи з влаштування нового дорожнього одягу, що складається з трьох шарів завтовшки загалом 30 см, а також виконано комплекс заходів з організації та забезпечення безпеки руху. Тож ніяких ям на цій ділянці дороги немає, а на відрізку, де сталась ДТП, встановлені сигнальні стовпчики. Асфальт також не провалювався, як інформують окремі ЗМІ”, – йдеться в повідомленні

“До слова, кювет – це не яма, і не посеред дороги, а водостічна канава вздовж шляху.

Закликаємо представників ЗМІ не забувати про фактчекінг і надавати громадськості правдиву перевірену інформацію, а громадян просимо пам’ятати про інформаційну гігієну”, – додають у Службі автомобільних доріг області.

Leave a Comment