Важливо Волинь Новини

Кількість пацієнтів постійно зростає. Яка ситуація зараз у ковідному шпиталі в Боголюбах

Кількість хворих в інфекційному госпіталі Волинської обласної клінічної лікарні постійно збільшується, починаючи із перших чисел лютого, і зараз становить майже 130.

Про це розповіла медична директорка Наталія Скальська у відео журналіста Андрія Гнатюка, – повідомляє Перший.

«Можна сказати, що зараз хворих поступає багато. Починаючи із перших чисел лютого, у нас хворих більше ста, і ця кількість коливається в межах 110-120 з тенденцією до збільшення», – каже лікарка.

«Протягом останнього місяця приріст – 10 хворих за тиждень. Взагалі з початку року 465 пацієнтів ми уже пролікували у нас в госпіталі. Для порівняння: за цілий минулий рік це було 1,5 тисячі хворих», – називає вона цифри вона на підтвердження того, що кількість пацієнтів зростає.

Кількість смертей також збільшується.

«Якщо в ковідному стаціонарі за січень померло 6 людей, то за останні півтора місяця – 40. Хоча восени кількість була удвічі вищою. Зараз на Волині ситуація не настільки критична, але втішних прогнозів ніхто не дає», – розповідає Андрій Гнатюк.

Лікарі кажуть, що з нетерпінням чекають, коли закінчиться цей важкий період, який триває уже рік. Хоч для заспокоєння поки підстав немає – кількість хворих росте.

Детальніше – у відео.

 

Leave a Comment