Важливо Новини

Ольга Голубовська закликала терміново вводити локдаун по всій країні й запасатися киснем

В Україні терміново треба вводити локдаун, збільшувати запаси кисню в лікарнях і створювати нові ліжка для хворих на COVID-19.

Таку заяву в бліцінтерв’ю зробила провідна інфекціоністка МОЗ України Ольга Голубовська, – пише OBOZREVATEL .

“Я вважаю, що локдаун треба ввести по всій країні. Тому що, якщо ми не введемо по всій країні, то значить, регіони, які зараз спокійні, загоряться пізніше”, – наголосила вона.

За оцінками медикині, на сьогодні звичайні протиепідемічні заходи, як, наприклад, робота у вогнищах зараження, вже не дадуть необхідного ефекту.

“Зараз уже марно працювати у вогнищах. Потрібно запасатися киснем, відкривати все нові і нові стаціонари, грамотно проводити політику вакцинації. І найголовніше – кожна людина повинна захистити сама себе”, – сказала Голубовська.

У цьому контексті вона заявила, що “в тих містах, які повністю згоряють, горять, догоряють, де всі перебувають просто в колапсі, потрібно вводити локдаун”. І додала, що локдаун повинен бути повсюдним.

Лікарка також закликала скасувати всі розважальні заходи.

“Коли я дивлюся на якийсь натовп на концертах, я відразу розмірковую, скільки людей може захворіти і відразу ж прикидаю в голові, яка кількість кисню знадобиться і де його взяти”, – зазначила Голубовська.

“Потрібні обмежувальні заходи. Це хоча б зменшить кількість нових випадків. Але навантаження ще залишиться, тому що зараз лежать важкі, але ще будуть підходити хворі, які ставатимуть більш тяжкими певний час”, – додала вона.

Відповідаючи на запитання, коли варто вводити локдаун в Україні, медикиня наголосила: “Уже вчора треба було це робити”.

Leave a Comment