Волинь Новини

У Луцьку виготовляли алкоголь та продавали через «вайбер»

У межах операції «Спирт» у Луцьку припинили діяльність підпільного виробництва алкогольних напоїв.

Про це повідомили в ГУ ДФС у Волинській області.

Так, в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 204 КК України, встановлено, що лучанин розгорнув свою протиправну діяльність з виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв на території дачної ділянки в Луцьку. Весь процес незаконного виробництва, що здійснювалося у вкрай неприйнятних санітарних умовах, документально зафіксовано під час проведення обшуку. Ба більше, правоохоронці в присутності понятих застали на «гарячому» зловмисників, які саме в той момент здійснювали розлив горілчаних виробів.

За попередньою інформацією з’ясовано, що ймовірно фальсифікат реалізовувався в «дрібних» торгових точках міста Луцька та Луцького району, а також через мережу інтернет, зокрема через спільноту у мобільному месенджері Viber.

Відтак, за результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено готову алкогольну продукцію відомих торгових марок та 2000 літрів рідини з характерним запахом спирту, з якого в подальшому зловмисники планували виготовити чергову партію оковитої. Крім того, вилучено обладнання для виготовлення фальсифікату, порожню тару, корки, етикетки, шланги, лійки. Орієнтовна вартість вилученого підакцизу становить більше 500 тисяч гривень.

В ГУ ДФС у Волинській області вкотре попереджають, що триває проведення операції «Спирт», а тому працівники податкової міліції в посиленому режимі відпрацьовують ринок підакцизу. Просимо небайдужих громадян інформувати про відомі їм факти незаконного виготовлення чи реалізації підакцизних товарів за тел. (0332) 777-102.

Leave a Comment