Волинь Інтерв’ю Новини

«Я вважав, що це проплачені шоу», – учасник телешоу «Голос країни» про участь, конкуренцію і не тільки

Нещодавно уся Волинь «тримала кулаки» перед телевізорами за свого земляка Романа Вознюка, який зумів із перших акордів зачарувати глядачів та тренерів телевізійного шоу «Голос країни». Відтоді його популярність серед шанувальників якісної музики стрімко зростає.

Лучанин Роман Вознюк, який пройшов сліпі прослуховування проєкту «Голос країни», щоб переконати власного себе у правильності  вибору, заспівав зі сцени пісню «Another love», здобувши прихильність Надії Дорофєєвої, а також єдине вільне місце у її команді. Розкриваючи чимало таємниць шоу «Голос країни», лучанин розповів журналістам Волинь infa про власний творчий шлях до успіху, конкуренцію та атмосферу на телепроєкті.

Чому вирішив податись на участь у телешоу «Голос країни». Із чого усе почалось?
Раніше я співав усюди, зокрема: на вулицях Центрального парку, у стінах навчального закладу, тощо. Чимало колег з супермаркету «Сільпо» , де я працював, радили спробувати власні сили у телевізійних талант – шоу. Зізнаюсь, до подібних порад  я ставився скептично. Я вважав, що це «проплачені» шоу.

Згодом, я зустрів дівчину, яка мене спонукала до того, аби я врешті – решт подав заявку на «Голос країни».

Чи займався ти музикою і вокалом до проєкту «Голос країни»?
Загалом, я самотужки навчився опановувати та відчувати музику. Тим паче, власноруч навчився грати на гітарі та співати, усе відбувалося поступово. Можливо, дещо передалося мені від мами, яка володіє гарним голосом. Утім, у родині музикантів немає.

Коли ти відчув, що хочеш співати?
Варто зазначити, що почав я співати ще зі шкільних років. Змалечку полюбляв виконувати пісні англійською. Згодом, я зацікавився гітарою. І в той момент, у мене промайнула думка в голові, що хочу пов’язати своє життя з музикою. До прикладу, мені подобається власноруч компанувати.

Існує такий стереотип, що на телешоу усе проплачують, чи справді це так?
Я ні копійки не давав нікому. Чесно кажучи, у мене була схильна до цього думка, але подібні чутки можу спростувати.

Під час участі у проєкті, у тебе з’явився величезний фан – клуб. А як ти реагуєш на критику?
Хейтерство – це добре. Адже чорний піар – це також піар. Якщо людина свідомо і аргументовано пише певні недоліки щодо твоєї роботи, ти маєш можливіть змінюватися та вдосконалювати свої уміння. Як відомо, були й втішні коментарі, на рахунок мого виступу. Варто зазначити, що позитивні думки – чудова річ, яка підсилює і надає мотивацію.

З ким ти хотів заспівати дуетом?
Можливо, з Адамом Гонтьє. Зізнаюсь,  я б також хотів заспівати зі своїми колегами, учасниками шоу «Голос країни»:  Яриною, Сергієм, Петром . Ці люди наповнюють мене величезним досвідом. Я вважаю, що подібна ідея віднайшла б круту колаборацію між нами.

Як щодо конкуренції на телешоу «Голос країни»?
Я б охарактеризував це по – іншому. Звісно, конкуренція є. Утім, під час участі на шоу, вокалісти щиро підтримують один одного, адже прагнуть не перемоги, а справжніх відчуттів.

Що для тебе було найважчим під час участі в «Голос країни»?
Мабуть, очікування вланого виступу. Очікування – це найбільше хвилювання, яке перевіряє на стресостійкість та моральну підготовку.

На проєкті тебе називали брутальним барбером. Чи імпонує тобі подібна думка щодо себе?
Мабуть, тому що я з бородою . Як відомо, асоціації виникають за допомогою  зовнішніх факторів. Насправді – я добряк.

Як тобі працювалося в команді Надії Дорофєєвої?
З Надією було працювати цілком просто. Вона щиро ділилася секретами щодо участі на шоу, надавала слушні поради. На мій погляд, Надія здатна привести учасника до перемоги.

Яку пісню ти бажав виконати на телешоу «Голос країни»?
На мою думку, пісня має нести певне смислове навантаження, я повинен її «пережити».

Найприємніша згадка з «Голосу країни» ?
Безумовно, найщиріші посмішки учасників. Дякую долі, що поєднала мене з цими людьми. Я впевнений, що тісне спілкування триватиме і надалі. Кожен з вокалістів «Голос країни» заслуговує стати справжньою зіркою.

Пригадай момент, коли ти подарував фотокартку Тіні Кароль. Що ти відчув в той момент, коли тебе обняла Тіна?
Це було надзвичайно приємно. Фотокартку, на якій зображена Тіна, я отримав в свої 11, коли співачка виступала у місті Луцьк,  на відкритті торгового центру.

Зізнаюсь, задум подарувати фотокартку, не був спонтанний. Мені порадила  реалізувати  цей вчинок сестра. Я радію, що отримав довгоочікуваний автограф від улюбленої зірки.

Романе, плануєш ти організовувати фан – зустрічі або навіть концерти?
У серпні цього року, я мав можливість виступати у закладі  «Кораблик». Вочевидь, це стало один із поштовхів, аби я подав заявку на «Голос країни».  У той момент мені пощастило познайомитися з фронтменом відомого гурту «ФлайzZzа» Андрієм Тимчуком (Тіма). До слова, саме він запропонував мені вперше виступити перед чималою аудиторією у Луцьку.

Чи маєш ти авторські пісні? Можливо, плануєш в майбутньому власні пісні записати…
Так, вони існують, проте, вони не до кінця набрали свого відтінку. Маю лише тексти пісень.

Що б ти порадив співакам,  які прагнуть спробувати вокальні сили у подібних проєктах?
Перш за все, подолати внутрішній страх. Бути відданим тій справі, яку ти втілюєш. Спроба – це кращий вчинок, аніж картання власного себе.

Чи маєш намір брати участь у подібних проєктах?
Впевнений, що наступного року повернуся на сцену «Голос країни». Можливо, поталанить бути у команді Тіни Кароль.

Якщо раптом перед тобою постане вибір: барберінг чи музика. Що обереш?
Безумовно, я оберу музику, адже моє серце схиляється до неї. Утім, мені подобається моя професія барбера. Тип паче, вона надає можливість робити людей красивішими та вносити певні корективи в стиль, моду. На мій погляд, в майбутньому я буду намагатися пов’язувати ці сфери.

Твої подальші плани?
Нині я прагну формувати себе, як музиканта. Тим паче, я створив невелику студію у власному помешканні.

Що побажаєш волинянам?
Не бійтеся нічого і беріть ініціативу у власні руки. Якщо щиро прагнути –можна дійти до висот.

АНАСТАСІЯ НІКОЛАЄВА

Leave a Comment