Волинь Новини

Якісне навчання із сучасною технікою: студентам-біологам ВНУ презентували нове обладнання

У лабораторії вікової нейрофізіології факультету біології та лісового господарства Волинського національного університету імені Лесі Українки студентам презентували нове обладнання.

На презентації були присутні проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Лариса Засєкіна, декан факультету біології та лісового господарства Олександр Журавльов, працівники та студенти факультету.

обладнання

Доцент кафедри фізіології людини і тварин, кандидат біологічних наук Ілля Кузнєцов розповів, що обладнання придбали на гроші українсько-шведсько-грузинського гранту “Обчислювальна інфраструктура з великою пропускною здатністю для обробки нейрофізіологічних даних RL 2016-05871”. Це новий електроенцефалограф (система реєстрації активності мозку) та айтрекінг (система реєстрації та аналізу руху очей людини). Також викладач ознайомив студентів з новими приладами: «З допомогою електроенцефалогра проводять дослідження як в області когнітивної нейробіологіі так і звичайні нейрофізіологічні дослідження. Новий електроенцефалограф є потужним пристроєм, який дозволяє проводити складні дослідження із використанням сучасних експериментальних парадигм».

обладнання

Другою частиною лабораторного обладнання є айтрекінг – прилад для запису рухів очима, коли людина дивиться на екран чи на об’єкти оточення. Під час презентації студенти ознайомилися з принципом роботи обладнання, зокрема перевірили на собі роботу методики айтрекінгу.

обладнанняобладнання

«У нас розробляють декілька лабораторних робіт на основі методики айтрекінгу, які ми хочемо впровадити в деякі курси . Зокрема, в курси психофізіології людини та нейроінформатики», – додав Ілля Павлович.

обладнанняобладнанняобладнанняобладнання

Під час заходу студенти та викладачі мали можливість взяти участь у тестуванні нового обладнання.

обладнанняобладнанняобладнання

 

Leave a Comment