Новини

Помер трирічний хлопчик, якого торік врятували від коронавірусу

На Вінниччині в реанімації Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивного лікування помер трирічний Павлик Лутковський, якого медики торік урятували від COVID-19.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив народний депутат Геннадій Вацак, передає Укрінформ.

«Павлик вже на небесах. Пів години тому дитинка померла в лікарні, не приходячи до тями», – написав Вацак.

Хлопчик потрапив до реанімації в суботу, його госпіталізували у вкрай тяжкому стані. За словами лікаря-анестезіолога Могилів-Подільської ОЛІЛ Олега Хухлея, у хлопчика було діагностовано двобічну пневмонію, деструкцію легень, критичний рівень сатурації і правобічний пневмоторакс та накопичення гною. Також у хлопчика була енцефалопатія, він був неконтактний, непритомний.

Під час перебування в лікарні дитина була підключена до апарату ШВЛ.

Медики боролися за життя маленького пацієнта до останнього.

Як повідомляло агентство, рік тому дворічний Павлик став найменшим пацієнтом України, хворим на COVID-19. Перенесена хвороба та перебування на апараті ШВЛ не минули для нього без наслідків. Дитина потребувала тривалої реабілітації та особливого догляду. Після тримісячного перебування у Вінницькій обласній дитячій лікарні хлопчик почав реагувати на світло та звуки, міг тримати іграшку в руці.

За час перебування удома, в багатодітній родині, стан малюка погіршився. Удруге дитина потрапила до лікарні украй ослабленою, дуже виснаженою і недоглянутою, із великими ділянками застарілих пролежнів і критично низькою вагою.

Leave a Comment