Волинь Новини

«Cитуація з коронавірусом вкрай важка», – волинський лікар

Коли в Україні тільки починалася епідемія, то на Волині Нововолинськ був одним із негативних лідерів за кількістю хворих. Але тоді швидко вдалося взяти ситуацію під контроль і за відносно короткий проміжок часу Нововолинськ вже навпаки перетворився в позитивного лідера, де рівень захворюваності був одним із найнижчих в області. Тоді вдалося загасити цей спалах. 

А яка зараз ситуація із коронавірусом у Нововолинську? Про це повідомив колишній головний лікар Нововолинська Андрій Сторонський в інтерв’ю «Волинь.Правді»

Не хочу згущувати фарби, але скажу, що на даний момент ситуація з коронавірусом вкрай важка в місті. Тому, що сьогодні в реанімаційному відділенні ліжка повністю заповнені – там знаходиться вісім тяжких хворих. В інфекційному відділені заповнені вже більше 50 ліжок, а там їх всього 55. І ситуація дійсно починає загострюватися. На сьогоднішній день потрібно приймати управлінські рішення по посиленню карантинних та епідеміологічних заходів. Можливо, потрібно переводити школи на дистанційне навчання, обмежувати роботу певних закладів. Тому, що якщо ситуація і надалі буде так розвиватися, то не буде куди госпіталізовувати хворих. На жаль, у Закарпатській області вже прийняли рішення, яким надали право медикам вибірково надавати медичну допомогу. Це значить, що коли привозять тяжкого хворого старшого віку і молодшу людину, то, безумовно, старшому відмовляють у наданні допомоги, а рятувати будуть молодшого. Виникає логічне запитання: як родичам пояснити, що їхньому батьку не будуть надавати допомогу? Але сьогодні ми в Нововолинську стоїмо саме на порозі такої ситуації. Тому якщо не будуть вводитися в дію жорсткі карантинні обмеження, ситуація вийде з під контролю, – повідомив Андрій Сторонський.

Leave a Comment