Новини

10-річна дитина з коронавірусом потрапила на ШВЛ

На Львівщині збільшилась кількість дітей, які хворіють на COVID-19. Сьогодні стан пацієнтів, яких госпіталізують в лікарню, – набагато складніший. Серед них є двоє 17-річних підлітків і одна 10-річна дитина, яка перебуває на апараті ШВЛ.

Про це повідомила директорка Львівської обласної дитячої лікарні Охматдит Олександра Бурда, передає пресслужба ЛОДА.

“За березень у наш медзаклад в “ковідне” відділення поступило 43 дитини. З початку 2021 року у нас було 160 хворих” ,- зазначила вона.

Олександра Бурда додала, що якщо на початку року з усіх дітей, яких лікували в “ковідній” зоні, методом ПЛР підтверджували коронавірус у 30-33% дітей, то на сьогодні цей показник становить понад 60%.

“Сьогодні пацієнти, які поступають набагато складніші. Так, зараз ми маємо три важкі пневмонії, всі – кисневозалежні. Серед них двоє 17-річних дітей і одна десятилітня дитини, яка перебуває на ШВЛ”,- розповіла Олександра Бурда.

Керівниця медзакладу зазначає, що у лікарні вже давно не було маленьких пацієнтів під апаратом штучної вентиляції легень. Попередній такий випадок медики лікували ще у жовтні минулого року. Тоді дитина потребувала ШВЛ упродовж тривалого часу.

“На сьогодні ми роботу забезпечуємо, чергові бригади є, працюють всі служби. Сподіваюсь, що ми спільними зусиллями зможемо припинити ріст коронавірусної інфекції і обірвати цей ланцюжок захворюваності”, – додала Олександра Бурда.

Leave a Comment