Волинь Новини

У Луцьку через погану роботу з вісьмома перевізниками можуть розірвати договори

В обласному центрі Волині роботу восьми перевізників визнали незадовільною, оскільки на всіх їхніх маршрутах порушують графіки руху, а також пасажири розплачуються готівкою. З ними можуть розірвати договори.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету міської ради 17 березня, – передає ІА Волинські новини.

Так, члени виконкому визнали незадовільною роботу таких підприємців ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД (маршрути № 1, 2, 8, 10, 12, 22, 22а), ТОВ «Фавоній плюс» (маршрут №32), ФОП Федік Л.Г. (маршрут №28), ФОП Макарчук М.П. (маршрути №3,9), ФОП Кубовий Б.А. (маршрути №26, 26а), ФОП Михалюк Ю.П. (№11), ФОП Кашуба Т.І. (маршрут №11), ФОП Тимощук М.С. (маршрут №31).

У перевізників виявили низку порушень, зокрема неналежний відсоток виконання ними розкладу руху на маршрутах (норма 95%), на багатьох з них скаржилися пасажири в службу оперативного реагування «15-80».

Окрім того, за результатами перевірок на предмет дотримання водіями автобусів та пасажирами безготівкової оплати проїзду на пасажирів, які не розраховувалися за полуги електронними квитками, було накладено чимало штрафів. Також багатьом з перевізників працівниками управління транспорту та зв’язку видавали приписи про усунення порушень умов договору.

Луцький міський голова Ігор Поліщук поцікавився, чому в автобусах перевізника ВТП «Санрайз» ЛТД 38,5% обіг готівки, чому той порушує договір.

Директор товариства з обмеженою відповідальністю ВТП «Санрайз» ЛТД Микола Лисенюк відзначив, що на підприємстві створена служба контролю.

«На жаль, є прикрий факт. Цей відсоток зменшиться, оскільки ми заключили договір щодо контролю з ЛПЕ», – сказав Микола Лисенюк.

Подібні питання виникали й до інших перевізників. 40% розрахунку готівкою у своїх транспортних засобах директор товариства з обмеженою відповідальністю «Фавоній плюс» Олександр Оплачко пояснив так: «Одна сторона медалі – недобросовісні водії, друга ж – недобросовісні пасажири». Також він зазначив, що облік готівки у маршрутках не ведуть, адже це неможливо зробити.

«Була ініціатива посадити контролерів у кожен транспортний засіб, щоб водій не брав готівки. Також була пропозиція роздати водіям електронні квитки, аби пасажир, який не має електронного квитка, міг придбати його у водія», – сказав Олександр Оплачко.

Перевізники також говорили, що звільняли водіїв, оскільки ті брали готівку, але ситуацію це не змінило. Та й усіх водіїв не звільниш, адже потрібно комусь працювати.

Ігор Поліщук різко висловився щодо перевізників, які виправдовували готівку в маршрутках: «Чому в більшості перевізників оплата готівкою становить майже 50%? На мою думку, це має бути попередженням для перевізників. Нас така робота не влаштовує, лучан така робота не влаштовує. Відвалені колеса, дірява підлога не влаштовує. Прошу відзвітувати мені через тиждень про виконані роботи».

У підсумку перевізників зобов’язали усунути порушення, оскільки з ними можуть бути розірвані договори.

Leave a Comment