Новини

Лікарка зізналася, чим недоброчесні колеги залякують пацієнтів: “Частіше знімаю, ніж ставлю”

Ольга Білоконь, практикуюча гінекологиня і блогерка, яка розповідає про хвороби статевих органів, поділилася список діагнозів, які лікарі-гінекологи часто ставлять помилково, або неправильно. Очевидно, така практика погана, тому для кожної жінки буде добрим отримати відгуки декількох лікарів перед тим, як розпочинати лікування.

Про це пише Знай юа. 

Ось який список підготувала лікарка:

“1️ У вас «маленька» матка ( «дитяча», інфантильна). Може бути навіть залякування безпліддям в зв’язку з «не такими» розмірами. Дуже часто розміри матки виявляються абсолютно нормальними. У сторіз повісила свій старий пост із зазначенням її нормального розміру. Загляньте, видихніть, збережіть, може стане в нагоді в майбутньому.

І заодно додам, що КОК матку «підростити» не можуть. Там міститься незначна доза гормону, яка необхідна для досягнення контрацептивного ефекту (пригнічення овуляції).

У них немає таких показань до призначення та навіть подібним «побічним ефектом» вони не мають. У статевозрілої жінки збільшити розміри матки неможливо.

Таке в світі не практикується.

  1. Останнім часом стали все частіше проводити дослідження кровотоку в матці / ендометрії / жовтому тілі ПОЗА вагітності і писати досить дивні висновки про його «недостатності», «неповноцінності». Пояснювати цим «поганим» кровотоком безпліддя, невиношування, невдачі при ЕКЗ.

На сьогоднішній день абсолютно точно відомо, що на показники кровотоку впливає млн. Чинників (день циклу, вага, діаметр судин, ранок / вечір і ін.), Що його норми досить умовні і подібні вимірювання ніяк не допомагають скласти будь-які прогнози, які не застосовні в клінічній практиці.

  1. Ерозія.

Помилковий діагноз, використання неправильної термінології. Не вимагає «припікання» і взагалі будь-якого лікування. Лікування потребує лише дисплазія, наявність якої можна перевірити завдяки ПАП-тесту, кольпоскопії і аналіза на ВПЛ.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Доктор Ольга Белоконь (@doctor_belokon)

 

 

Leave a Comment