Важливо Новини

Україна увійшла у важкий період поширення нового штаму COVID-19

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що станом на 13 березня Україна увійшла у важку фазу розповсюдження нового штаму коронавірусу. Тому він вчергове заявив про необхідність вакцинації.

Про це Степанов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його даними, наразі найбільш напружена епідеміологічна ситуація спостерігається на Івано-Франківщині, Закарпатті та Буковині. Щодо Львівщини, то, за словами міністра, вона ще не входить до “червоної зони”, проте він закликав мера Львова Андрія Садового вводити на місцевому рівні обмежувальні заходи, “які не зашкодять економіці, але дозволять зменшити темпи поширення епідемії”.

“Ми увійшли у важкий період розповсюдження нового штаму коронавірусу. Цей штам небезпечний не лише для людей похилого віку, а й для молоді. Він вражає ЦНС, нирки, печінку. Боротьба з ним потребує наших згуртованих дій, відповідальності та самодисципліни”, – написав Степанов.

У зв’язку з цим міністр вчергове наголосив на необхідності вакцинації.

“Ті, хто зробить щеплення, можуть не інфікуватися, а якщо й заразяться, то перехворіють у легкій формі та без ускладнень”, – зазначив очільник МОЗ.

Leave a Comment