Волинь Новини

Недопад ще не знає яка частина коштів із продажу волинського бурштину потрапить до бюджету

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад каже, що досі не знає, яка частина коштів від продажу бурштину на відкритих аукціонах комунального підприємства «Волиньприродресурс» потрапить у бюджет області.

Таку відповідь на запитання Центру журналістських розслідувань «Сила правди» він дав 10 березня у прямому ефірі «Суспільного Волині» на тему 100 днів роботи обласної ради 8-го скликання.

За 100 днів роботи Григорія Недопада на посаді обласного голови відбулись два аукціони з продажу бурштину від «Волиньприродресурсу» (загалом таких аукціонів за 2020 і перші місяці 2021 відбулося уже три, – ред), на яких комунальне підприємство вторгувало близько 7,5 мільйонів гривень. Але за спецдозволи на видобування корисних копалин, які підприємство отримало у 2017 році, близько 62 мільйонів гривень заплатила приватна фірма «Ізумруд». Григорій Недопад підтвердив, що у зв’язку з цим «Волиньприродресурс» має певні зобов’язанні перед нею і зазначив, що сума, яка зрештою потрапить в обласний та місцеві бюджети поки невідома.

«Найближчим часом звіт по роботі комунального підприємства буде доступний на сайті обласної ради… Ми не готові щось сказати, адже йде міжаукціонний період, реалізація бурштину. І повірте, що реалізовується він теж непогано. Тому загальна сума і загальний звіт від тих коштів, які найшли і скільки залишиться у обласному бюджеті, ми теж надамо», — сказав Григорій Недопад.

Також чиновник поділився очікуваннями стосовно подальшого продажу бурштину і анонсував третій аукціон, який відбудеться вже 26 березня.

«Ми зацікавлені у тому, щоб підприємство розвивалося і щоб казна наповнювалася, але це як рулетка свого роду. Тому що коли ти починаєш копати, ти не знаєш скільки саме є того бурштину і на якій земельній ділянці… Але ті три ділянки, які опрацьовані, дають досить непогані оптимістичні показники. І ви пам’ятаєте, що коли голосували за керівника “Волиньприродресурсу”, то він вже тоді казав, що на складі вже є близько 70 мільйонів гривень самого товару», — розповів голова Волиньради.

Leave a Comment